Bart en Marie hebben ruzie.

Ze zien elkaar graag, maar de uitzichtloosheid van hun woonsituatie legt een grote druk op hun relatie.

Marie heeft altijd hard moet knokken om te staan waar ze nu staat. Op zeventienjarige leeftijd verloor ze haar mama. Een betrokken OCMW-assistente van de gemeente waar ze woonde, zorgde ervoor dat ze een sociale woning kreeg. Studeren en rondkomen van een leefloon was niet makkelijk. Om te feesten en mee te zijn met de nieuwste modes had ze geen geld.  Uiteindelijk behaalde ze twee jaar geleden met onderscheiding haar diploma Criminologie.

Om dit te vieren, trakteerde ze zichzelf op een goedkope vlucht naar Spanje. Na al die jaren hard werken en zuinig leven had ze dat wel verdiend.

Ze zat samen met enkele vriendinnen op een terrasje in Valencia toen ze Bart voor het eerst ontmoette.

 

Bart is een vrijgevochten kerel. Zijn vader, een ondernemer, was er niet veel maar Bart had alles wat ie nodig had.

Studeren was niet zo zijn ding. Maar na een aantal omwegen behaalde hij uiteindelijk wel zijn diploma automechanica.

 

Vanaf zijn achttien jaar werkt hij hard. Eerst in het bedrijf bij zijn papa, later in de horeca. Uitgaan, feesten, de wereld ontdekken zijn zijn drijfveren.

Zo heeft hij een oude Volkswagen transporter gekocht en opgeknapt zo dat hij er in kan koken en slapen.  Telkens hij genoeg geld verdiend heeft, vertrekt hij om enkele maanden rond te reizen. Surfen, snowboarden, muziek maken, feesten, de zon en de vrienden van het moment achterna.

Marie is verbaasd als Bart twee maanden na hun ontmoeting in Valencia plots voor haar deur staat.  Ze heeft nog lang gedroomd van die vakantieliefde, maar had ondanks zijn beloftes nooit gedacht dat ze die knappe donkere jongen ooit terug zou zien.

In het begin gaat alles goed tussen hun beiden. Marie heeft een parttime job gevonden als begeleidster voor een organisatie die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt aan kwetsbare jongeren. Bart gaat opnieuw aan de slag als barman.

 Op een dag beslist Barts vader dat zijn zoon genoeg van het leven geprofiteerd heeft. Al dat reizen en avontuur waren hem gegund, maar nu mag hij stilaan wat meer verantwoordelijkheid nemen. Het is tijd dat Bart op eigen benen staat en hij geeft hem de boodschap een eigen appartement te zoeken.

Bart heeft snel door dat een beetje proper appartement al gauw 600€ kost. Veel geld voor een plek waar je uiteindelijk alleen maar gaat slapen. Hij trekt zijn plan wel in zijn oude Volkswagen. Douchen en zo kan hij bij Marie wel doen.

 

Bart en Marie hebben ruzie.

Bart brengt steeds meer tijd door op het appartement van Marie. Op zich vindt ze dat wel leuk, maar ze is bang dat ze haar sociaal appartement gaat verliezen. Bart speelt graag tot laat in de avond gitaar en na klachten van de buren kreeg ze al eens bezoek van de huisvestingsmaatschappij.

Marie droomt van een toekomst met Bart, maar Bart slaagt er niet in een job te houden.

Ze gaan samen op zoek naar een appartement, maar met haar loontje van 1250€ en Barts onzekere inkomsten, slagen ze er maar niet in een huisbaas te overtuigen hen een kans te bieden.

 

Een bezoek aan de huisvestingsmaatschappij maakt hen alvast duidelijk dat ze ook van hen op korte termijn geen oplossing moeten verwachten.